FOTO BY EMILE KOELINK 2012

 

 

PERSBERICHT

Sound ON Spirit.com lanceert autobiografie “Geboren door te Sterven” van Luka van den Driesschen(1944)

Na meer dan 10 jaar is eindelijk het langverwachte levensverhaal van zanger/artiest Luka van den Driesschen in boekvorm en als download verkrijgbaar.

In bijna 500 bladzijden wordt een uniek beeld geschetst van een gevoelig kind in zijn strijd om het bestaan en zijn zoektocht naar geluk. Geboren in de hongerwinter van 1944 groeit hij op in het naoorlogse Amsterdam. Hij verhuist naar Bussum waar hij zijn idool Dorus (Tom Manders) ontmoet. Maar dan vertrekt hij met zijn ouders als 14-jarige jongen in 1959 naar Australie, waar hij al na een  jaar door zijn vader en moeder wordt achtergelaten. Compleet verlaten en overgeleverd aan het lot, maar met de sterke wil  om te leven en te overleven volgt dan een rollercoaster van toevallige ontmoetingen, heftige romances en noodlottige gebeurtenissen. Het spoor leidt ondermeer naar de Bhagwanbeweging van Osho in de V.S. en India, maar ook naar Paleis Soestdijk en de daklozenopvang in Amersfoort.

 “Geboren door te Sterven” leest als een  Ik-Jan Cremerachtig boek , maar geeft daarnaast een indringend inzicht in de deels bewuste, deels onbewuste keuzes die leiden tot spirituele bewustwording en  innerlijke groei. Het laat heel duidelijk de mogelijkheden, maar vooral ook de onmogelijkheden en tekortkomingen zien van de psychiatrie en psychotherapie. “ Als de zoektocht daar eindigt, zul je het niet vinden. Je zult verder moeten, Beyond Psychology“, aldus de schrijver. Een boek om een film of documenterie van te maken. Ook radio en TV  interviews zijn van harte welcome.

Luka van de Driesschen woont en werkt als spirtueel artiest sinds 2000 in Amersfoort en Nederland.Voor meer info: www.spiritonsound.com www.lukavandendriesschen.com             info@lukavandendriesschen.com  

        WWW.GEBORENDOORTESTERVEN.NL

Painting van mijn oom WF van den Driesschen

                                                                                                                                                 LUKA VAN DEN DRIESSCHEN  SANTORINI  2010

Foto: Karin Horst

Luka van der Driesschen 200ste Eemlandse schrijver

26-03-2012 11:50
0 reacties

AMERSFOORT Tijdens 'Meet, eat en read', het slotfeest in de Boekenweek bij Bibliotheken Eemland, maakte Karin Horst zaterdag de 200ste Eemlandse schrijver bekend: Luka van der Driesschen, schrijver van het boek 'Geboren door te sterven'
Bibliotheken Eemland brengt sinds een paar jaar de 'eigen' schrijvers in kaart, dat wil zeggen schrijvers uit Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Leusden en Woudenberg. Naast bekende namen als Rosita Steenbeek, Tais Teng, Betty Sluyze, Wim Hazeu en Govert Schilling, zijn er schrijvers met boeken over jazz, belevenissen van een jongen in een jappenkamp, speciale boeken voor dementerende ouderen, gehandicapte kinderen en nog veel meer. Een flink aantal schrijvers zit bij een uitgeverij, maar steeds meer mensen ontdekken de mogelijkheid van het zelf uitgeven van boeken via 'printing on demand'. Een manier die niet veel geld kost omdat er geen voorraad van gedrukt hoeft te worden. 
Steeds meer schrijvers melden zichzelf aan bij Bibliotheken Eemland, soms worden ze ook door de bibliotheek zelf gespot, bijvoorbeeld door een artikeltje in de krant. 
Luka van der Driesschen werd ontdekt als Eemlandse schrijver doordat een lener van de bibliotheek een verzoek om aanschaf deed bij bibliotheek Zonnehof, daarbij vermeldend dat het ging om iemand uit Amersfoort. Luka van der Driesschen woont en werkt inderdaad sinds 2000 in Amersfoort, heeft zeker geen alledaags leven en daardoor veel te vertellen.
Geboren in de hongerwinter van 1944 groeit hij op in het naoorlogse Amsterdam. Hij verhuist naar Bussum waar hij zijn idool Dorus (Tom Manders) ontmoet. Maar dan vertrekt hij met zijn ouders als 14-jarige jongen in 1959 naar Australie, waar hij al na een jaar door zijn vader en moeder wordt achtergelaten. Compleet verlaten en overgeleverd aan het lot, maar met de sterke wil om te leven en te overleven volgt dan een rollercoaster van toevallige ontmoetingen, heftige romances en noodlottige gebeurtenissen. Het spoor leidt ondermeer naar de Bagwanbeweging van Osho in de V.S. en India, maar ook naar Paleis Soestdijk en de daklozenopvang in Amersfoort. ,,Geboren door te Sterven'' geeft een indringend inzicht in de deels bewuste, deels onbewuste keuzes die leiden tot spirituele bewustwording en innerlijke groei. Het laat heel duidelijk de mogelijkheden, maar vooral ook de onmogelijkheden en tekortkomingen zien van de psychiatrie en psychotherapie. ,,Als de zoektocht daar eindigt, zul je het niet vinden. Je zult verder moeten, Beyond Psychology,,, aldus de schrijver.